Съдът стъжни живота на лихвар, спечелил близо милион от жертвите си
12 юли 2019 14:53 Mobile watches 6251 прочита Mobile comments 0 коментара

Владимир Петров, който е обвинен, че е раздал 6 млн. лева заеми, остава в ареста, решиха окръжните съдии в Пловдив. 48-годишният мъж, който бе доведен с белезници в съда, в продължение на 19 години се е занимавал с лихварство, стана ясно по време на мярката за неотклонение.

От негови жилища при претърсвания са иззети много документи, които уличават престъпната му дейност. Сред тях - договори за заеми, които е давал срещу огромна лихва, леки автомобили и документите за тях, които са били оставяни като залог, копия на лични карти, ипотечни договори, чрез които хората са залагали жилищата си. Жалба срещу Владимир Петров е подала адвокат Мария Делова, която в момента е в ареста по друго обвинение за измами.

Заедно с нея е и Крум Стоянов, многократно обвиняван в това, че мами. Той и Делова са се възползвали от услугите, които предлагал лихварят. Прокурорът по делото Димитър Пенев бе категоричен, че Петров трябва да остане в ареста и изтъкна, че е регистриран на един адрес, живее на друг, а изземванията и претърсванията са били направени и на трети адрес. От въпросните над 6 млн. лв., които Петров е раздавал като заеми срещу лихва, е спечелил над 1 млн. лв. С тях купувал апартаменти в столицата и в Пловдив.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар