Трима българи осъдени на по 25 години затвор заради 71 мъртви мигранти
15.06.2018 09:51 Mobile watches 4025 прочита Mobile comments 0 коментара
Присъдата е на първа съдебна инстанция и подлежи на обжалване

Трима българи и един афганистанец от банда за трафик на хора са осъдени на по 25 години затвор за това, че са станали причина 71 мигранти - мъже, жени и деца - да се задушат в хладилен камион през 2015 г.. След това те са изоставили превозното средство с труповете на мигрантите край австрийска магистрала. Четиримата мъже бяха обвинени за убийството, извършено по време на пика на мигрантската криза в Европа през 2015 г.

Съдия Янош Яди от съда в град Кечкемет каза, че лидерът на организираната престъпна група е признат за "виновен в съучастие в убийство". Присъдата е на първа съдебна инстанция и подлежи на обжалване.

Телата на 59 мъже, 8 жени и 4 деца от Сирия, Ирак и Афганистан бяха открити в изоставения в Австрия камион на 26 август 2015 г. Камионът е взел бежанците от Сърбия, близо до границата с Унгария. Час и половина след началото на пътуването, ниското ниво на кислород вече затруднявало дишането на хората и е причинило главоболие. Три часа след началото на пътуването в камиона едва ли е имало живи хора, смятат вещите лица по делото.

Към този момент камионът още е бил в Унгария. Затова, макар жертвите да бяха открити в Австрия, съдебният процес се проведе в Унгария, посочва ДПА./traficnews.bg/

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката