Трима готвели атентат срещу съдия във Враца. Арестувана е адвокатка
21 май 2020 08:17 Mobile watches 3955 прочита Mobile comments 2 коментара

Маскирани служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ са атакували тази сутрин адвокатски офис във Враца, научи агенция BulNews.
Кантората е собственост на Румяна Тодорова, която беше арестувана на 8 март заедно с дъщеря си Деница, както и още двама души – Ивайло Иванов и Ивайло Тодоров. Групата бе обвинена, че е събирала пари срещу издаване на фалшиви документи, настаняване на възрастни в старчески домове и имотни измами.
Апелативният специализиран наказателен съд освободи двете дами – Тодорова срещу 5 000 лева гаранция, а дъщеря й под домашен арест.
Двете жени са разследвани за измами и вече са обвиняеми като ръководителки на организирана престъпна група.
 

Днешната акция е заради събрани доказателства, че адвокатката и нейната дъщеря Деница са поръчали монтирането на взривно устройство в автомобила на съдия от града.
При обиск в дома им е намерена бомба с прикрепен към него взривател с дистанционно управление и печати на Специализираната прокуратура.
Специализираната прокуратура ще поиска от Специализирания съд мерките им за неотклонение да бъдат изменени в "задържане под стража". 

 

2 коментара
Коментирай
21.05.2020 18:47 | �������
ЖАЛКО ЧЕ НЕ СА УСПИЯЛИ ДА МОНТИРАТ БОМБАТА И НА СА СИ ПОСТИГНАЛИ ЦЕЛТА. ЗАЩОТО КОЛКОТО ЗЛО ДА СТОРИШ НА СЪДИЯ ВСЕ ЩЕ МУ Е МАЛКО.
21.05.2020 18:50 | �������
А НАШ. ПАНДЕВ. КОГА ЩЕ ГО ВЗЕМАТ НА ПРИЦЕЛ.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар