Трима нашенци завъртяха страшен бизнес в Полша, но ченгетата им стъжниха живота
11 юни 2019 09:40 Mobile watches 9128 прочита Mobile comments 0 коментара

Трима българи са били арестувани в селцето Красне близо до гр. Жешув в Източна Полша по обвинение за трафик на наркотици, търговия с жени и пускане в оборот на фалшива валута. Това съобщава "Монитор", позовавайки се на говорителя на окръжната прокуратура в Жешув Артур Грабовски. Арестуваните са Даниел С. на 50 г., и 51-годишните Венцислав Й. и Галин Н., а според полското право ги заплашва до 15 години затвор.

Акцията срещу българската група е била проведена миналата сряда към 17:00 на паркинга пред хипермаркет "Auchan" в селото. При претърсване на автомобила, с който се движели българите, спецполицаи открили 2 килограма бял прах, който при извършения тест реагирал на кокаин. Нито един от тримата арестувани не се е признал за виновен въпреки предоставените доказателства срещу тях, коментира говорителят на прокуратурата Артур Грабовски.

На Даниел С. са повдигнати "само" две обвинения, а на Венцислав и Галин по шест. Според предварителни данни българите са купили в Белгия и са докарали в Полша за разпространение големи количества кокаин и таблетки екстази. Според разследващи това са първите трима арестувани в рамките на по-широка акция, насочена срещу организирана група за продажба на млади жени, предимно българки на предлагащи сексуални услуги клубове в Полша.

В деня на задържането им мъжете успели да купят в Полша две живи робини с идеята да ги пуснат за проститутки в Западна Европа. Прокуратурата е внесла в съда искане за тримесечен предварителен арест на задържаните, а съдът е удовлетворил искането и тримата остават зад решетки до 29 август. Според криминалисти, които работят по случая, ще има и още арести. За Даниел С. имало данни, че се е опитал да пусне в обръщение голямо количество фалшиви банкноти от по 100 евро./Blitz.bg

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар