Върховният съд стъжни живота на жестокия убиец на малката Дамла
10 септември 2019 09:41 Mobile watches 17255 прочита Mobile comments 0 коментара

25 години ще лежи в затвора убиецът на малката Дамла от Момчилград. Това е окончателното решение на Върховния касационен съд. Висшите магистрати потвърдиха изцяло присъдата на Апелативния съд в Пловдив, пише 24rodopi.com. Припомняме, че делото бе гледано на 29 март т.г. Повече от пет месеца по-късно, върховният съд излезе с решение.

Зверското убийство бе извършено на 17 декември 2017 година. Дни преди деянието 26-годишният първи братовчед на детето-Мехмед Х., открил ключовете за жилището на леля си в своя автомобил и решил да се възползва. Във фаталната нощ майката на Дамла била на работа в завод край Кърджали. Жената карала извънредна смяна и тръгнала за работа, след като детето заспало.

30 минути след полунощ първият братовчед на Дамла се промъкнал в жилището. Той обикалял стаите, а след като влязъл в спалнята и детенцето се събудило. За да прикрие влизането си в жилището, младият мъж убил момиченцето. Той го задушил с голи ръце, притискайки устата и носа му. Медицинските експертизи показаха, че натискът е бил толкова силен, че дори Мехмед е счупил зъбче на 7-годишното дете.

След като Дамла издъхнала, мъжът увил главата и раменете й с тиксо, след което напуснал дома. В шахта в близост до блока разследващите открили захвърлените ръкавици, тиксо, ключ за дома, както и два презерватива. Окръжният съд в Кърджали даде общо 23 години затвор на убиеца. След обжалване, апелативните магистрати в Пловдив увеличиха наказанието с още 2 години.

Пред Върховния съд защитата поиска намаляване на размера на наказанието „лишаване от свобода“, а частните обвинители и граждански ищци поискаха увеличаване на наложеното наказание. Припомняме, че съдът реши убиецът да изплати на родителите на детето общо 400 000 лева кръвнина. /blitz.bg

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар