Зловещи разкрития за Сливенската касапница: Жертвите на Петър можели да бъдат още!
14.05.2019 11:14 Mobile watches 3829 прочита Mobile comments 0 коментара

Състоянието на двамата пациенти, които бяха простреляни на 12 май, остава тежко. Това съобщи в ранния следобед в понеделник д-р Хрисант Хрисантов, зам.-директор на областната болница в Сливен. И двамата са претърпели оперативни интервенции. В кома са, на командно дишане. 45-годишната Радост е била ранена в дясната част на главата. 58-годишният Любен е прострелян в долната челюст.

От Окръжната прокуратура в Сливен съобщиха, че се провеждат разпити на свидетели. Предстои да бъдат назначени множество експертизи, сред които балистични и съдебно-медицински. Към момента все още няма категорично мнение защо 64-годишният Петър Димов от сливенското село Трапоклово е насочил дулото на законната си ловна пушка за пернат дивеч срещу жената, с която живеел допреди седмици, и срещу съселянина си, а след това сложи край на живота си.

От свидетелските разкази до момента става ясно, че във фаталния ден, преди да натисне спусъка срещу главата на Радост, е издирвал дъщеря й. За щастие, не успял да я намери. И Радост, и Петър погребали половинките си и останали сами. Събрали се да живеят заедно преди близо четири години, в дома на мъжа в Трапоклово. Преди две седмици Радост го напуснала и се преместила при баща си в ямболското градче Стралджа.

Там се прибрала да живее и дъщеря й. Изоставеният Петър тежко преживявал случилото се. Според някои версии, причина за раздора между двамата станал отказът му да помогне материално на дъщеря й. На 6 май ядосаният мъж отишъл в Стралджа. Вдигнал скандал. Има свидетелски показания, според които по време на скандала той заплашил Радост и дъщеря й с убийство. Те позвънили на тел. 112. Той избягал.

На следващия ден двете жени отишли до местното полицейско управление. Но инспекторът, който отговарял за техния квартал, бил в отпуска. И те, вместо да подадат писмена жалба, си отишли. Така се стигнало до ужасяващата неделя. „Петър най-напред отишъл до пътен възел „Петолъчката“, където Радост работела в заведение.

Видял, че има много хора. Тогава с колата си заминал в Стралджа, за да намери дъщеря й, може би я обвинявал за раздялата с майка й. Слава богу, не е успял да я намери. Защото сега можеше да има още един прострелян човек… Като се върнал отново на „Петолъчката“, е стрелял срещу Радост“, разказаха източници, близки до разследването. Накрая се прибрал в Трапоклово. И прострелял Любен, отново в областта на главата и отново от близко разстояние. В селото разказаха, че между двамата имало стари вражди. Конят на стрелеца настъпил кучето на Любен и го осакатил.

След дни конят бил намерен мъртъв. Предполага се, че е бил отровен. След това имало палеж на сено, на автомобилна гума. В същото време близките на тежко ранения казаха пред медиите, че никой не е допускал как ще завърши срещата между тях. Мислели, че Петър отново щял да иска дребен заем. След стрелбата по любимата жена и съселянина Петър се самоубил със същата пушка. Открила го непосредствено след изстрела негова родственица. Още в първите часове след трагедията жители на Трапоклово бяха категорични, че между стрелбата срещу жената и мъжа няма никаква връзка.

Те категорично изключиха някакви емоционални отношения между тях, които евентуално да провокират убийственото поведение на Петър. Това категорично бе потвърдено и от обвинението. От прокуратурата напълно изключиха и някаква връзка с местоработата му във винпрома в Карнобат, където го наели като шофьор на товарен камион. В Трапоклово го описват като „земен, свестен и отговорен човек, който винаги помага при нужда“. Какво се е отключило в него в последния ден от живота му, че да извърши два опита за убийство и да сложи край на земните си дни, все още има само догадки./Blitz.bg

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката