Медали за Банско на олимпийския зимен фестивал 
20 февруари 2023 06:19 Mobile watches 3252 прочита Mobile comments 0 коментара

 
За поредна година олимпийския младежки фестивал в Осогово събра талантите в ските и сноуборда на старт. Организатори на събитието, което се провежда под мотото „Да открием олимпийските надежди на България“, са Българският олимпийски комитет и Асоциация „Спорт в свободното време“. Те имат за свой приоритет развитието на спорта сред младите и насърчаването на талантите в ранна възраст. По традиция скиорите на ски клуб „Банско“ и сноубордистите на Юлен взеха участие в зимния фестивал.

Първи на старт застанаха алпийците в гигантския слалом. Състезателите на ски клуб „Банско“ - Райна Лечева и Мартин Чорбаджиев завоюваха бронзовите медали в своите възрастови групи. Мал шанс остави Иван Попов извън тройката. В топ 10 се наредиха и техните съотборници 
Стефания Шопова, Даяна Василева, Кристина Мавродиева, Ивайло Атанасов, Благовест Терзиев, Николай Шарков и Иван Загорчин. 
Веднага след това беше даден старт на сноубордистите. Сред най-бързите бяха и състезателките на Юлен - златен медал за Аглика Георгиева и сребро за Анита Райчева при момичета до15 години. 
Младите таланти в зимните спортове бяха наградени с предметни награди, купи и призове. 
Очакваме успехи и във втората част на фестивала, където участие ще вземат младите ни таланти в ски-бягането и биатлона. 

 

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар