Банскалията Георги Цветков се връща в играта, след наказание за допинг
04 октомври 2018 14:12 Mobile watches 7119 прочита Mobile comments 0 коментара

Състезателят по канадска борба Георги Цветков тренира здраво за предстоящото световно първенство, което ще се проведе в Анталия, Турция. Банскалията пропусна последните три големи първенства, едно световно и два европейски шампионата, заради наказания за употреба на забранени стимуланти. 174 килограмовия мъжага тренира в Благоевград, заедно със състезателите от клуб Спартак.

Цветков ще участва категория над 110 килограма, където има сериозни шансове за медал. Последните спаринги на Георги са с Любомир Миланов, който пък ще търси място сред призьорите в като. до 110 кг. Бронзовият медалист от последните две европейски първенства ще се опита да влезе в големия финал.

Тежки тренировки десет дни преди старта на шампионата на планетата провеждат и останалите състезатели на клуб Спартак Благоевград. Друг бронзов медалист Валентин Господинов вече е пределно амбициран за титла в кат. до 75 кг. на световно първенство. Той има златен медал от такъв форум но при младежите от шампионата в Малайзия през 2015 година.

Радослав Скендеров в кат. до 65 кг при мъжете и Иван Новоселски и Кирил Стоймирски при юношите. Радо спечели сребърен медал на 28- мо Европейско първенство по канадска борба в София през май. Иван пък е голямата надежда на клуб Спартак, а на последното европейско първенство записа две четвърти места на лява и дясна ръка в кат. до 60 кг. 40- то юбилейно световно първенство по канадска борба в Турция започва на 15 септември и ще приключи на 22 същия месец.

Марти Иванов

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар