Беласица разби Витоша (Бистрица) за едно полувреме
17 октомври 2021 12:14 Mobile watches 6195 прочита Mobile comments 3 коментара

Беласица се наложи с класическото 3:0 като гост над Витоша в мач от 13-ия кръг на Югозападната Трета лига. На доста мокрия терен в Бистрица петричани си свършиха работата още през първата част, когато успяха да вкарат и трите попадения. Патри Попов даде аванс още в 18-ата минута, а Живко Димитров (40’) и Валентин Костов (44’) оформиха крайния резултат.

През втората част Витоша се опита да се върне в мача, но това така и не се случи. Двубоят бе излъчен на живо по Sportal.bg и Sportal TV. Срещата започна на по-ниски обороти, като интересни положения липсваха през първите минути. Все пак Беласица успя да удари първи и да открие резултата с първата си по-сериозна възможност.

След опит за дълго извеждащо подаване Здравко Панев успя да овладее топката без проблем, но сбърка и позволи на Йордан Тодоров да му отнеме в близост до наказателното поле на Витоша.

Нападателят на Беласица веднага напредна и подаде към Патри Попов, който от близко разстояние засече топката с шпагат и вкара за 0:1. Малко по-късно последва още една сериозна опасност пред вратата на домакините, когато футболист в червено засече центриране с глава, но топката излезе в аут.

Тимът от Бистрица отговори със силен шут на Вачев, който вратарят изби. В следващите минути атаките на гостите бяха по-опасни и прецизни, а футболистите на Витоша изпитваха затруднения в защита.

В 37-ата минута Кирил Киров успя с добра техника да нахлуе в наказателното поле отдясно, да се доближи до страничния стълб и опита пас към свой съотборник, но в последния момент топката бе избита.

Малко по-късно Живко Димитров центрира от фаул, кълбото бе избито но попадна отново в него и той от далечно разстояние стреля, но Галев успя да избие. Все пак в 40-ата минута Беласица поведе с 2:0. Тогава отново Димитров изпълни пряк свободен удар, но центрирането му премина над всички и се оплете директно в мрежата на Витоша.

В 44-ата минута петричани убиха сякаш интригата в мача и реализираха трети гол. След центриране от ъглов удар се получи разбъркване в наказателното поле. Там най-съобразителен се оказа Валентин Костов, който от близко разстояние отправи силен шут и направи резултата 0:3.

След като свърши по-голямата част от работата си през първото полувреме, Беласица излезе по-прибрано през вторите 45 минути и не предприемаше рисковани атаки.

Витоша от своя страна опитваше да организира по-интересни положения, но безуспешно. 19Витоша (Бистрица) - Беласица В 61-ата минута резултатът можеше да набъбне до 0:4, но ударът на Живко Димитров от границата на наказателното поле бе отклонен от противников защитник, което промени траекторията на топката и тя премина покрай страничния стълб.

В 69-ата минута Витоша като по чудо пропусна да намали резултата. След добър пробив отдясно и рикошет при последвалото центриране топката достигна до влезлия като резерва Антонио Михов. Футболистът с номер 11 обаче направи по-трудното и прати топката в аут от съвсем чиста позиция от границата на вратарското поле.

До края на мача домакините се опитаха да се върнат в мача, но така не стигнаха до попадение. С тази победа Беласица изпревари днешния си противник и събира в актива си 28 точки, изкачвайки се поне временно на втората позиция. Витоша от своя страна остава засега трети и с 27 пункта.

3 коментара
Коментирай
17.10.2021 14:20 | Бръчков
Какво е разбила, мача е уреден това е отбора на Боко.
17.10.2021 16:34 | Петрич
Оставка бричков, валяко Динев и боцката и златински и гошо Петров
17.10.2021 19:53 | Петрич
Валяко дате еба путката майчина сложи си перука
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар