Бивш футболист на Пирин осъди Верея за 22 бона!
03 април 2019 11:15 Mobile watches 6080 прочита Mobile comments 0 коментара

Малко над 22 000 лв трябва да заплати на бившия си полузащитник Венцеслав Бенгюзов ръководството на заплашения от изпадане от първата лига ФК Верея.Играещият в момента в тима на Арда – Кърджали футболист заведе преди година дело в старозагорския районен съд като обяви претенции за около 30 000 лева за неизплатени му няколко заплати и наем на ползвания апартамент в Града на липите.

По 3 200 лева месечно е трябвало да получава халфът, отделно от клуба трябвало да плащат и по 300 лева за жилището, но договорът бил прекратен едностранно на 21 май 2018 година и въпреки множеството разговори парите така и не били издължени.

От ФК Верея контрират, че първоначално договорената заплата била тройно по-ниска, повишението станало факт в резултат на „рекет“, като Бенгюзов заявил че няма да излезе на терена ако не получи нов контракт, освен това се наложило да бъдат платени близо 5 бона за наложени на играча глоби.В крайна сметка точно на 1 април съдът е постановил, че играчът е в правото си да иска договореното възнаграждение с лихвите за забавата.

Добавени са и 1 187 лева за направените от него разходи за адвокат, от Верея ще трябва да се бръкнат с още 1 130 лева за държавната такса и за възнаграждението на вещото лице, пише pirinsport.com. Решението подлежи на обжалване пред старозагорския окръжен съд, което най-вероятно ще се случи .

Това е вторият осъдил Верея от началото на годината, след като бразилецът Елиаш Да Силва, който премина в Хасково доказа , че има да получава 30 бона.

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар