Благоевградчанин е спортист N2 на Националната спортна академия
23 декември 2018 09:46 Mobile watches 7049 прочита Mobile comments 0 коментара

Състезателят по спортна гимнастика от Благоевград Димитър Бърдарски зае второ място в класацията Спортист на годината на Националната спортна академия. Бившият състезател на клуб Пирин 2011 Благоевград остана подгласник на победителя в анкетата сумиста Антонио Грозев. Бърдарски спечели през годината 1м. висилка ДЛОШ мъже, 1м прескок и висилка отборно мъже, 2м прескок ДЛОШ мъже, 2м многобой земна гимнастика и успоредка мъже, 3м земна гимнастика, кон с гривни и успоредка ДЛОШ мъже. Това е най успешния сезон за Митко, който е част от националния отбор на България по спортна гимнастика.

В момента Бърдарски е трети курс в НСА. С почетен медал на НСА бяха наградени световната шампионка по борба и четвъртокурсничка на НСА - Тайбе Юсеин, „златните момичета“ от националния ансамбъл по художествена гимнастика - Симона Дянкова, Елена Бинева, Лаура Траатс и от индивидуалната надпревара - Невяна Владинова. Главният треньор на ансамбъла - Весела Димитрова и помощник-треньорът Михаела Маевска получиха почетни плакети от ректора проф. Гешев и министър Кралев.

Шампионът в първия маратон по плуване в ледените води на Антарктида - Петър Стойчев, който е докторант в Академията, бе отличен също с почетен плакет за своя исторически успех.

Със Златна значка ректорът проф. Пенчо Гешев награди претендента за световната титла по бокс в тежка категория Кубрат Пулев - студент в магистърската програма „Спортна психология“ на НСА. Боксьорът пристигна директно от летището със закъснение, което компенсира с обръщение към аплодиращата го зала.

„Първо искам да благодаря на публиката, защото това е най-хубавият университет, и след това благодаря на ръководството за тази награда“, заяви Пулев и допълни, че Академията му липсва след като се е дипломирал като бакалавър.

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар