България победи Северна Македония след грозни сцени в Скопие
26 септември 2022 23:51 Mobile watches 10980 прочита Mobile comments 15 коментара

България спечели с 1:0 при визитата си на Северна Македония в последен мач от група 4 на Лига C в турнира Лигата на нациите.

Кирил Десподов (50) вкара гола, с който "лъвовете" сложиха край на серия от 22 мача без победа като гости, завършвайки на второ място в групата с точка пред македонците, предаде Блиц спорт.

Младен Кръстаич направи три промени в своя състав спрямо срещата с Гибралтар, спечелена с 5:1. На десния бек застана Виктор Попов, който смени Иван Турицов.

В средата на терена Янис Карабельов стартира, вместо Филип Кръстев, докато Пламен Гълъбов зае мястото на Петко Христов.

Още преди химните македонските фенове посрещаха родните запалянковци и футболистите ни с грозни възгласи "бугари татари" и "цигани". След това химнът ни "Мила родино" беше освиркан на стадион "Тоше Проески".

След опознавателните начални минути и липсата на сериозни положения в 14-ата домакините останаха с човек по-малко, след като Тодор Тодороски беше изгонен с директен червен картон за грубо влизане в краката на Марин Петков. Решението на съдията бе потвърдено и от ВАР. Малко след това селекционерът на Северна Македония Благоя Милевски получи жълт картон за протест срещу друго съдийско решение, което "роди" още грозни скандирания против българите и викове "УЕФА мафия".

В 25-ата минута македонците създадоха първата опасност. Милан Ристовски шутира технично от далечна дистанция, но Даниел Наумов спаси с вещина и изби топката в корнер. Три минути по-късно "лъвовете" пропуснаха златен шанс да поведат в резултата. Антон Недялков изведе Радослав Кирилов в наказателното поле, той пусна към Кирил Десподов, който бе сам срещу вратаря, но не успя да си спре топката и да нанесе голов удар.

Двубоят се изнерви и до края на първата част имаше повече битка без сериозни положения пред двете врати, като неточни удари отправиха Валентин Антов и Бейтулай.

Само пет минути след почивката Радослав Кирилов намери Кирил Десподов и капитанът на "лъвовете" с техничен удар реализира за 0:1. Девет минути по-късно Антон Недялков намери топката с глава след центриране от корнер, но бранител на домакините изчисти от голлинията. Малко след това обаче същата ситуация се повтори и пред българската врата, като този път Валентин Антов беше последна преграда пред гола, изчиствайки с глава след удар на Алиоски.

В 66-ата минута Филип Кръстев проби опасно през центъра и нанесе тежък удар, Димитриевски първоначално изпусна топката, но впоследствие я хвана. Три минути по-късно и Антон Недялков пробва късмета си от дистанция и с по-слабия си десен крак нанесе хубав удар, който мина много близо до вратата на Северна Македония.

15 коментара
Коментирай
27.09.2022 00:04 | Браво на момчетата
Пирински македонец поряза северните македонци.
27.09.2022 00:09 | Еврофутбол
Продаден мач. Македонците продадоха мача за да може България да изпревари Фарьорските острови.
27.09.2022 00:14 | наблюдател.
Голема омраза се наблюдава от българите към македонците и от македонците към българите през последните няколко години. Какъв Договор за добросъседство ??? Какво добросъседство ????
27.09.2022 00:33 | караваната на Кончето
Тва е утопия "добросъвестно" в момента сме свидетели на същото между Русия и Украйна. След Втората световна война на украйнците ми се набива в главата че са голема държа голем език и са ги прават курбан. Ма ние сме пишихурковци иначе требе и на македонците кютек по какараските. Иначе оправия нема. След време като ги приемат у Европейската Уния нас ше ни затрият и език и история. Оти се плачи на некой тогава. Бой по какарастите и на македоници и на украйнците само со бой ке се оправат.
27.09.2022 06:47 | Сандански
Ние тука у Пиринска Македония сме Македонци, не сме Бугари.
27.09.2022 08:52 | АдМин
Сандански, оди си во Маакедонияяяяяяяя. Веке имаш бугарски пасош.
27.09.2022 09:00 | Ванче
Македония е бугарска.
27.09.2022 10:41 | радио Джумая
А отбора на България победи Б отбора на България в спор за класиране на лигата на нациите! Европейските отбори перат пари с високите плащания за играчите от Б отбора на България!
27.09.2022 11:20 | Благоевград
Тия глупендъри как могат да освиркват химна на бабите и дядовците си?
27.09.2022 12:10 | Петрич
България до днес е осъдена цели 14 пъти в Съда в Страсбург за нарушаване на Човешките права на Македонците в България.
27.09.2022 14:31 | АдМин
Петрич, ако в Македония няма българи, защо в България да има македонци? А пък ако всички македонци са като тия на мача снощи, то трябва да си голям тепегьоз да искаш да ти признават правата. Индивидуалните права всъщност са ти гарантирани от конституцията, иначе нямаше как да разберем, че си хунза, маке, шиптър или там за какъвто се имаш. В РБ понятие като групови права няма. Ако ти отърва, о. к., ако не -ей къде ти е Златарево...
27.09.2022 14:52 | Пиринска Македония
Бугари Татари.
27.09.2022 16:00 | село
Политиците и от двете страни на границата, особена двете ВМРО та, много се постараха последните три - четири години да се отчуждим и мразим, и защо - за да дойдат на власт - е НЕ СА, както се оказа, само простотия и глупости !
27.09.2022 16:18 | АдМин
Село, прав си по принцип за вмро-тата и омо-то. Но и по-"изперени мозоци" от тия отатък границата няма. Пълни аборигени. Изобщо не ни трябват и като територия, защото там има и половин милион албанци. Стигат ни нашите турци, помаци, цигани и т. н. Не ни трябват и като комшии, но няма как. А, ако не дай боже влязат "во унията", не ми се мисли на какви маймунджилуци ще станем свидетели. Да си стоят там в кюшето на историята- отритнати, прокълнати, нещастни и злобни. Нищо не заслужават.
27.09.2022 16:26 | Благоевград
По нещастни, завистливи и злобни хора от бай ганьовците няма.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар