Два баскетболни клуба от благоевградсдка област спечелиха проекти по програмата „Спорт за деца в риск”
25 февруари 2019 13:07 Mobile watches 4932 прочита Mobile comments 0 коментара

От министерството на младежта и спорта обявиха спортните клубове, който получават финансиране по програмата „Спорт за деца в риск”. Сред 12- те клуба с одобрени проекти са БК Пирин Благоевград 81 и БК Пирин Гоце Делчев. Клубът от областния център на бившия баскетболист Бойко Филипов ще получи 2500 лева за реализиране на проекта, а гоцеделчевския клуб ще бъде финансиран с 3500 лева.

Заниманията на групите с деца в риск ще се провеждат в IV училище Димчо Дебелянов в Благоевград и Арена Неврокоп в Гоце Делчев. С реализирането на Програмата се създават условия за провеждане на занимания с физически упражнения и спорт за деца в риск за преодоляване на тяхната изолация и за пълноценна интеграция и адаптация в обществото.

Изпълнението на Програмата създава и допълнителни предпоставки за разширяване на териториалния обхват, видовете спорт, а оттам - увеличаване броя на привлечените за системни спортни занимания деца в риск. Прилагането на проектно финансиране предоставя възможност да се подпомогне дейността на спортните организации - изпълнители по Програмата, в областта на спорта за деца в риск.

Дава възможност за предприемане на действия, насочени към определяне на параметри за ефективност, целесъобразност и законосъобразност при разходване на средствата, както и създаване на условия за осведоменост на бенефициентите.

Програмата се изпълнява чрез партньорство и взаимодействие на Министерството на младежта и спорта и спортните организации с институции, подпомагащи образованието и възпитанието на децата в риск, посредством обучение за придобиване на знания, умения и навици за практикуването на вид спорт чрез безплатни занимания, свободен достъп до спортна база и привличане на квалифицирани спортни специалисти.

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар