Европейски шампион по таекуон-до от Благоевград сложи край на кариерата си
28 октомври 2018 11:24 Mobile watches 8631 прочита Mobile comments 0 коментара

Благоевградчанинът Илиан Томанов сложи край на спортната си кариера. Европейският шампион по таекуон- до ITF спира с прифесионалния спорт едва на 23 години.

Доскорошният състезател на клуб Фолкън Благоевград и националния отбор по таекуон- до има зад гърба си отличия от Световни и Европейски първенства. Илиан е носител на златен медал на спаринг в кат. до 85 кг. от шампионата на Стария континент през 2014 година в Минск, Беларус. Две години по - рано в Талин, Естония Томанов остана втори на Световното първенство в дисциплината спаринг. Многократен републикански шампион по таекуон- до и кикбокс.

Има и едно участие на професионалния ринг, като кикбоксьор, по време на галавечер в Дупница. Тренира източното бойно изкуство от 15 години, а от 10 години е национален състезател. Треньорите Вергилий Ситнилски, Тодор Козладеров и корейският майстор Ким Унг Чол са в основата на успехите на младежа от Благоевград. В края на месец ноември Томанов трябваше да участва в Галавечер на кикбоса в Дупница, но няма да бъде част от шоуто, заради контузия.

Марти Иванов

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар