Гранд финал на алпийските дисциплини в Банско
05 април 2024 09:34 Mobile watches 2391 прочита Mobile comments 0 коментара

От 31 март до 3 април, Банско беше домакин на Държавно първенство и Балканска купа „Пирин“ по ски алпийски дисциплини за мъже и жени, юноши и девойки. Надпреварата на писта „Томба“ привлече близо 100 състезатели от 16 страни.

В подкрепа на състезателите присъстваха финалистите от проекта на БФСки и ММС „Научи се да караш ски“, както и потребителите от социалните заведения в Банско. Звездите на българските ски отделиха специално време, за да зарадват тези фенове с внимание и усмивки.

След драматичните битки на отлично подготвеното трасе, победителите бяха наградени на официална церемония, на която надеждите на Ски клуб „Юлен“ бяха сред отличените на почетната стълбичка.

Калин Златков е шампион на слалома за Балканската купа и вицешампион от Държавното първенство при мъжете в същата дисциплина. Иван Главчев е вицешампион от Държавното първенство на слалом и гигантски слалом при юноши старша възраст, а Михаил Варакаджиев спечели вицешампионската титла на гигантския слалом при юноши младша възраст.

На финала, вицепрезидентът на БФСки Георги Бобев изрази благодарност към всички участници, треньори и екипи за усилията им в трудния, но много успешен сезон.

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар