сн. sportal.bg
Ковальов отчая Славия, Пирин продължи впечатляващата си серия
02 април 2024 22:48 Mobile watches 7522 прочита Mobile comments 18 коментара

Славия и Пирин (Благоевград) завършиха 0:0 в мач от 26-ия кръг на efbet Лига.

"Белите" бяха по-активният тим почти през цялото време и отправиха множество удари, шест от които точни, но стражът на гостите Ковальов на няколко пъти демонстрира класата си и спаси. Веднъж и гредата спря домакините след изстрел с глава на Ивайло Марков, предаде Sportal.bg.

Благоевградчани, които през второто полувреме играха предимно пред собственото си наказателно поле, в крайна сметка удържаха атаките на Славия, с което удължиха серията си без поражение в първенството на 6 двубоя.

Още преди да са изтекли и 60 секунди игра домакините получиха право да изпълнят фал. Минчев центрира опасно към задната греда, където Марков и Сораков за малко не засякоха от близка дистанция.

Три минути по-късно Комано се възползва от грешка на Вуцов, който изпусна топката след връщане на Йеленкович. Таранът на "орлетата" я отне, но докато се нагласи да стреля от малък ъгъл в празната врата, бранител в бяло изчисти в корнер.

В 5-ата минута Сораков свали с глава за Николов, вторият отправи бомбен шут от границата на големия пеналт, но Ковальов изби. Малко по-късно, в 9-ата минута, Стоев отправи нов опасен удар от дистанция, а стражът на благоевградчани пак спаси.

В 21-ата минута и Сораков пробва рефлекса на Ковальов с шут от 22 метра, но вратарят на "орлетата" отново отрази. Осем минути след това Пирин атакува опасно чрез самостоятелен рейд на Комано, който завърши с изстрел по земя, но Вуцов изби с крак.

В 35-ата минута ударите по посока на вратите набъбнаха с още един. Този път опасен шут отправи Йорданов, а Вуцов плонжира и отрази. Стражът на "белите" се намеси подобаващо още веднъж, когато в 39-ата минута улови изстрел на Диане от 17-18 метра.

Десет минути след почивката Славия като по чудо не откри резултата. Тогава Марков засече с глава центриране от корнер и прати топката в десния страничен стълб. Секунди по-късно Стоев шутира от двайсетина метра и затрудни Ковальов, който обаче за пореден път се намеси качествено и изби.

В 63-ата минута Ковальов направи поредно спасяване след подаване на Минчев и удар с глава на Николов. Последва центриране от корнер и удар на Марков в аут.

В заключителните секунди на срещата пред "белите" се откри още един добър шанс за попадение, но резервата Галин Иванов шутира над вратата от 16-17 метра.

18 коментара
Коментирай
03.04.2024 00:27 | Хаха смях
Ковальов, куфар, гара Киев. Да отчая путлер
03.04.2024 01:50 | браво
Айде що не пишете, що не кажете браво.
Не се ли радвате ? Май НЕ.
И що така? Нали много милеете за Пирин! Или пък не
03.04.2024 03:49 | Ннп
Браво момчета !!! Стабилен Пирин в защита виждаме игра по земя с топката опити за хубави скоростни контри прилична защита браво браво
Живи здрави да сте момчета и поздрави на момчетата дето подкрепиха отбора чувахте се силно на моменти …само тоя помочко бриндо шо правеше там тоя мазен интригант
На тея две тримата хейтъри не им виждам нещо тъпотиите дето все пишат тото днеска има ли я кажете кой що как…
Само Пирин !!
03.04.2024 06:57 | Абв
Браво! Само Пирин!
03.04.2024 09:23 | ??????????
Къде сте бе мрънкачи
03.04.2024 10:06 | фен
Браво на момчетата, друго няма какво да се каже. Критикуващите? За едни радост за, други мъка! Мъка, мъкааа. Ако бяха загубили какво въодушевление щеше да настъпи . Вече стотина коментара ще имаше, а сега човек няма с какво да си изпие кафето!
Как викат хората фактите говорят!!!!!
03.04.2024 10:11 | Пирин
6 мача без загуба със стабилна игра, с оглед възможностите на отбора. Личи, че се работи, въпреки целия стрес и злоба с която е облъчва отбора от всички разбирачи и капацитети .....САМО ПИРИН !!!
03.04.2024 11:35 | дафинов
сега и лайногорец да лъзнем 3-3 всичко е ток
03.04.2024 11:39 | Абв
Да не се заяждаме, а да се обединим за Пирин и Благоевград.
03.04.2024 13:16 | уф
Еееее каква седмица. Никакъв материал за злорадстване. Мъжете победиха и завършиха равен, юношите победиха па даже и натирените в падеш пирин 2 постигнаха първата си победа. Тцтцтцтц Успех на Олександър Бабич
03.04.2024 14:32 | ДО ГОРНИТЕ КОМЕНТАТОРИ
е аз незнам ЩО СЕ РАДВАТЕ НА ТАЯ ИГРА И НА ТОВА ТОТО???? ОПЪЛЧЕНЦИ СМЕ!!!
Сеедно не се вижда, че футболистите на двата отборя бягат от топката цял мач. Ай сиктир що се радвате НЕЗНАМ! радвайте се на елезов и компания и след 2 години сме ЧАО!
03.04.2024 14:37 | Tonik
Съпpyгaтa кyпи кaпcyли кoитo пpомeниxа нaшия ceкc, сeга е cъщият като пpеди свaтбaта: дълъг, cтpаcтен, с кaмeнна epeкция и се чyвcтвaм кaто жpeбец и cъпрyгата иcка oще и още. Cъвeтвaм вcички да опитат тeзи капсyли, жeна ми кyпи тyк:---- https://do.my/bmaca
03.04.2024 15:00 | до уф
Айде да не се изказваш неподготвено. И "натирените" са деца с нищо по различни от твойто примерно. Многоооооо е далече 2 години. Просто трябва да се спомене елезов и компания, дори в изречение без смисъл. Пирин никога не е знаел в следващия сезон какво ще се случита чак след 2години хахахаха
03.04.2024 15:53 | Zagan
Koe e ''vpechatlqvashto'' be?
20 dybici ne mogat da se razigraqt i da napravqt normalna igra. Pochnete da im broite pravilnite pasove kakto pravqt v PL i ostanalite ligi i shte stane qsno.
Tova go razpravqite na selqnite, koito ne gledat evropeiski futbol.
Da gi gledash teq piqnki i shmurkachi 90 min e chist mazohizym! Posle toq s niskoto chelo i 7 klas, det ne moje da chete, shte ''opravq'' futbola. ZAKRIVAIIIII
03.04.2024 16:39 | Разходи
Пирин е третия отбор, който изпада. Какво ми плямпате глупости. Рсботило се е, играли стабилно, некой бил завиждал..... На кой бе да завиждаме??? Пирин няма да остане в Първа лига. Това ясно го заявиха от ръководството и от Общината. Искат да съкратът разходите като играят в Б група. Очертава се че няма да дойде спонсор и реалността е такава. Сега ще разпродадат каквото могат под масата, некой ще се нагърли както винаги. Ще им разпишат договорите като свободни агенти, така вместо да влизат пари в клуба, ще влезнат в некой джоб, под масата. Всеки истински фен на Пирин го знае. То тва е далаверата
03.04.2024 18:00 | големаработа
И какво от това. Ако изпадне ще гледаме мачовете от втора лига. Понякога и от трета лига са по интересни. Нали Белагур даде пари, покри задължения, плаща човека и в крайна сметка какво. Поне 1 юноша да беха продали! Поне 1 лев да беха докарали в касата! Някой изобщо мисли ли си, че е възможно да дойде спонсор. Това е шанс 1/милион. Пилето т. е. белагур кацна и литна. Това е.
03.04.2024 21:29 | Елезов до ГОРНИТЕ
ПРЕЗ кура ни е на НАС С КМЕТА за отборчето, лапкаме си по 8 бона на месец, а сега от 3 мача - 0 точки ще е ....КАЗАХ !!
05.04.2024 16:26 | и на мен така
Дали ще лапка Гунчо или Мунчо все ми е едно. Пирин така си е бил и така ще бъде, винаги в стрес от изпадане и винаги спасен. Но далаверките в дюш са друго нещо. Пречат на децата /на обикновените де/, на общината пречат и на отбора пречат. Та добре ще е този шеф вече да се вземе в ръце и да изчисти корупцията. Не е паднал от Марс, в Пирин си е от дълги години, така че победи, позори, скандали, интриги, няма нещо за което не знае Ще се справи ли?
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар