Кресналията Кирил Десподов за лишенията, Христо Стоичков и арогантността
01 август 2018 09:13 Mobile watches 10644 прочита Mobile comments 2 коментара

Нападателят на ЦСКА Кирил Десподов даде интервю за предаването „Здравей, България“ по Нова Телевизия. Националът разкри за лишенията и трудностите, които е търпял като млад футболист. Десподов призна, че именно заради тях е изградил силен характер, което му помага на терена. Нападателят беше категоричен, че нямаше да стигне до „Армията”, ако неговият брат Димитър не е бил постоянно до него по време на израстването му.

„Христо Стоичков ме взе да тренирам на 15 години и 3 месеца в първия тим на Литекс. Тренирах 20-30 дни, а после направих дебют в първия тим. Аз съм много благодарен, защото той повярва в мен. Не му пукаше, че съм само на 15 години, едно хлапе, както се казва. Оттогава кариерата ми върви само нагоре. Стоичков е такъв човек, който не показва чувствата си, но знае как да бъде строг и как да покаже, че държи на теб. Този човек е много специален за мен, за последно се видяхме при отбелязването на 70-годишния юбилей на ЦСКА”, разказа Десподов.

„Успях благодарение на брат ми Димитър. Когато отидох в Литекс, аз бях на 11 години, а той на – 13. Той ме гледаше като майка. Когато си тръгна от Литекс, аз плаках. После успях да се развия, наредиха ми се нещата, но при него не беше така добре и спря с футбола на 19 години. Аз го подкрепих, винаги ще бъда зад него.”

„Докато играех в Литекс, в 22 часа спираха интернета, а в 23 часа – кабелната. Това беше един вид лишение, защото тъкмо почне някакъв интересен филм и трябва да си лягаш, но това ми е помагало. Лишавали сме се от много неща, но това е пътят, ако искаш да успееш. Хората казват, че не излизаме от дискотеките, трето-пето. Да, нормално е понякога да отбележим някоя голяма победа, но и ние сме хора. Със сигурност няма да ме видите всеки ден по заведенията”, категоричен е националът.

„Трябва да си силен характер и да имаш силна психика, за да бъдеш добър футболист и да играеш на сериозно ниво. Много хора, когато видят голяма еуфория по трибуните, нямат психиката да издържат. Понякога дори не излизат да играят или излизат, но правят грешки.”, пише блиц.

„На терена трябва да си арогантен, защото ако не си, другият срещу теб ще е арогантен. И какво правим тогава? Ще те смачка. Никога не съм отказвал снимка или автограф на някого. Ако бях арогантен, какво щях да правя? Случвало се е да ям и да дойде някой да помоли да се снимаме. Ставам и правим. Не ме интересува дали после ще правят клипчета или колажи. Това слабо ме касае. Но в един момент те започват с клетви, псувни извън терена… За мен е прекалено. ”

„Не съм чувал, че съм връзкар. На терена се вижда, че не съм слаб играч и не ме пускат заради мама и тате. Искам да изляза да играя в Европа. Сигурен съм, че когато настъпи моментът, и това ще се случи”, завърши Десподов.

2 коментара
Коментирай
01.08.2018 16:52 | ....
Ха ха ха
01.08.2018 20:30 | 12345
Браво Кирчо-браво македонче-гордеем се с теб! Само успехи ти пожелаваме! Жив и здрав да си!
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар