Националът от Петрич Кристиан Малинов с нов силен мач в Белгия
24 ноември 2020 13:52 Mobile watches 4519 прочита Mobile comments 1 коментар

Българският национал Кристиан Малинов направи силен мач за Льовен в белгийското първенство. Тимът на бившия халф на ЦСКА-София завърши 2:2 у дома със Сент Трюйден, а Малинов подаде за гола на Джош Епиа в 73-ата минута. Роденият в Петрич футболист получи и жълт картон преди почивката.

Гостите, които са сред застрашените от изпадане, поведоха в 27-ата минута с попадение на Дюканс Назон. Играчът от Хаити се пребори за топката пред наказателното поле и с много силен удар я заби във вратата на Льовен. Тимът на Малинов изравни в самия край на полувремето чрез Тома Анри от дузпа, отсъдена за нарушение срещу българина. Той получи топката в наказателното поле и веднага беше спънат от защитник на Сент Трюйден, а Анри вкара за 1:1 от бялата точка.
Силните изяви на халфът от Петрич продължиха и след почивката. В 73-ата минута той беше в основата и на втория гол за домакините, предаде Pirinsport.com. Те изпълниха триково корнер, като Малинов се откри и веднага насочи топката към Епиа, който с малко късмет я прати във вратата за 2:1.

Льовен обаче изпусна победата в края. Греешка в защитата позволи на Назон да се окаже на стрелкова позиция и нападателят се разписа за втори път в мача. По този начин Малинов и компания останаха -и в класирането с 19 точки, а начело е шампионът Брюж с 26.

1 коментар
Коментирай
24.11.2020 14:31 | Патриоти Петрич
Браво, Кристиян ! В скорошно интервю беше казал, че като малък не си пропускал мач на Бела, любимия отбор на твоето детство . Успех в кариерата ! Бъди здрав
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар