Над 500 деца идват в Благоевград за Държавно лично отборно първенство по плуване
10.07.2018 10:09 Mobile watches 3598 прочита Mobile comments 0 коментара

Благоевград ще бъде домакин на Държавно лично отборно първенство по плуване за деца на 12 и 13-годишна възраст. Събитието ще се проведе от 13 до 15 юли в закрития 50-метров плувен басейн в спортен комплекс „Пирин“. Официалното откриване ще бъде от 15:00 часа на 13 юли, а в 11:00 часа ще бъде дадена пресконференция в спортен комплекс „Пирин“. Състезанието се организира съвместно с Община Благоевград и Българска федерация плувни спортове.

В първенството участие ще вземат над 50 клуба от цялата страна с повече от 500 участници. Това е първото състезание, което ще бъде проведено по новия формат, в който се обединяват двете възрасти.

Голяма част от спортните клубове са подали своите молби за лагери в Благоевград, които ще се проведат непосредствено преди състезанието.

Само преди дни, медалистът от световното първенство за "Младежи и девойки" в Индианаполис (САЩ) Антъни Иванов и неговият съотборник Любомир Епитропов, проведоха възстановителните си тренировки в плувното съоръжение в „кв. Еленово“ .

С. Стоянов

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката