Най-добрият български гимнастик Д. Димитров от Благоевград пропуска световното първенство по гимнастика в Катар
11 октомври 2018 09:52 Mobile watches 6731 прочита Mobile comments 0 коментара

Най-силният роден гимнастик в момента Димитър Димитров няма да участва на предстоящото световно първенство по спортна гимнастика, на което домакин е Доха, Катар. Състезателят на националния отбор и клуб Пирин Благоевград 2011 лекува контузия и ще пропусне най- големия форум за годината, световното първенство по спортна гимнастика за мъже и жени.

През месец август Димитър Димитров постигна страхотен успех за българската гимнастика, след като се класира седмо място на прескок на европейското първенство по спортна гимнастика за мъже в Глазгоу (Шотландия). След легендарният Йордан Йовчев това е първият български гимнастик намерил място във финал на уред в индивидуалната надпревара.

През 2017 година на първенството в Румъния Димитров остана на 17 - то място на прескок, а на световната купа в Мерсин, Турция зае второ място. Митко ще започне тренировки в края на месец ноември и ще насочи подготовката си към следващото европейско първенство през 2019 година, като целта е да намери ямсто сред първите четири на прескок или на земна гимнастика.

Марти Иванов

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар