Невероятно! Атлет от Благоевград ще участва на Европейско първенство за мъже и жени
01 август 2018 09:43 Mobile watches 5348 прочита Mobile comments 0 коментара

Роденият в Благоевград лекоатлет Иво Балабанов получи шанс да се изяви на най-големия форум в атлетика на Стария континент. Бившият състезател на клуб Джордън Благоевград ще участва на предстоящото Европейско първенство по лека атлетика за мъже и жени в германската столица Берлин от 6 до 12 август.

во, който не успя да покрие нормативи за континенталния шампионат, все пак ще се включи в надпреварата, след като бе одобрени от техническите делегати след получаването на окончателните заявки на държавите за отделните дисциплини. Балабанов ще бяга на 3000 метра стипълчейз, където ще бяга покрилия норматива Митко Ценов. Денис Ерадири, който също получи уайлд карт ще се състезава на скок дължина. Така делегацията ни ще наброява 14 състезатели.

Иво Балабанов е роден на 21 февруари 1997 г. в Благоевград, а в момента е състезател на Атлет от град Мездра. Започва да тренира при Йордан Янев, а в момента се готви под ръководството на Йоло Николов. Последните успехи на Балабанов са държавен шампион на 3000 метра стипълчейз при мъжете от началото на юли и бронзов медал от Балканиадата преди десет дни в Стара Загора.

Най- голямото международно постижения за Иво си остава участието на Олимпийските младежки игри в Нянджин, Китай, където зае седмо място на 2000 метра стипълчейз.

Марти Иванов

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар