Новият изкуствен терен на стадион Христо Ботев е готов
05 ноември 2019 12:26 Mobile watches 7774 прочита Mobile comments 7 коментара

ФК Пирин Благоевград пусна в експлоатация и новия изкуствен терен зад северната врата на стадион Христо Ботев вчера. Две малки игрища за тренировки в лошо време, с обща площ 2000 кв. метра са вече напълно готови, след като беше поставен и последния слой от антишокови гранули. Изкуствената трева е от най-високо поколение белгийски продукт, покриващ стандартите на ФИФА и УЕФА . Терените ще се използват основно и за тренировки на вратарите от школата на клуба.

Тренировъчната зона е изградена изцяло със собствено финансиране и е на стойност 110 хил. лева.

До момент е извършено освежаване на стадион Христо Ботев, включващо основен ремонт на тоалетните при главния вход и мащабно реновиране на спортното съоръжение, както и основен ремонт на третия етаж в административната сграда, където предстоят да бъдат открити нови офиси и зали за персонала и състезателите. Поръчани са и още 1600 седалки, както и предстои основен ремонт на втория и първи етаж от административната сграда, включително и ремонт на съблекалните. Фасадата на сградата ще бъде изцяло подновена.

Към днешна дата, тази инвестиция възлиза на 250 хил. лева. В кратък срок, по време на полусезонната пауза, се предвижда цялостна подмяна на оградите на стадиона, преместване на резервните скамейки, както и обособена зона за достъп за хора с увреждания и инвалиди, които ще бъдат поставени срещу сектор А, в следствие на изпратено предписание за ред, сигурност и достъп по стадионите лицензирани за професионален футбол от БФС.

7 коментара
Коментирай
05.11.2019 16:03 | Аланн
Алоо, в., струма”-теа игрища-ако могат така да се нарекат бяха готови още на контролата с Цска. Или от Пирин нема какво да кажат и вие им правите платена реклама. Великото пране на пари започна-110000лв. за този мокет-звучи доста интетесно. За тези пари ще направиш доста неща. Прокуратура за вас бандити.
05.11.2019 16:06 | ЖИТЕЛ
а джи пи ес системата, 140 000 лева, ха ха ха ха
05.11.2019 17:56 | нина
Много сте прости всички разбирачи, не се изказвайте неподготвени, защото ставате прекалено смешни и жалки! Помияри сте си и такива ще си останете, жалки хорица, които се хранят от злобата си!!!! Браво на Ива, така се действа със замах, тези инвестиции си заслужават, защото Пирин го заслужава! Само Пирин!
05.11.2019 18:02 | Joro
Това не беше ли емблемата на Пирин. Жалко, днес Пирин е:пране на пари и цръно тото. Иве, ти пералнята ли си в тоя процес. Много сте прозрачни, но един ден ще отидеш в затвора, заедно с педофила Попоф и стратега на U19-В. Петров.
05.11.2019 20:52 | Пирин
Много си прост Сашееее, тези които пишете по горе мисля че не сте стъпвали на стадиона!!!! Фен съм на Пирин, не съм очаквал такова нещо от спонсора ни, браво, пожелавам ви успех на Вас, и на Пирин, това което се случва е като на сън, успех желая, Само Пирин!!!!
06.11.2019 08:45 | Генади
Наистина жалки подобия на фенове се подвизават тук, за първи път някой наистина инвестира в Пирин и тук се намират тъпанари да си пишат простотиите! Замълчете и се радвайте, че Пирин ще става силен клуб, а не живуркаш между А и Б група, както е бил в цялата си история!!!!! САМО ПИРИН !!
06.11.2019 11:45 | Реалност
В момента реалността е, че Пирин е по близо до В, от колкото до А група, а за купата отпадна от зидаро-мазачи и пазачи от Нова Загора.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар