Официално! Спортика е №2 на женски футбол в България
20 юни 2019 11:06 Mobile watches 13052 прочита Mobile comments 0 коментара

Футболният отбор на Спортика Благоевград зае второ място в крайното класиране на първенството по футбол при жените за сезон 2018-2019. Сребърните медали напълно прилягат на момичетата от Благоевград, които финишираха непосредствено след хегемона в родния женски футбол НСА.

Момичетата на треньора Радослав Креснички завършиха с актив от 41 точки, като в 18 кръга допуснаха само три загуби, записаха 13 победи при голова разлика 51- 27. По реализирани попадения Спортика остана отново на второ място след шампионките от столицата, които пък приключиха шампионата без загубена точка. Крайното класиране бе оформено късно снощи, след като основния конкурент на благоевградчанки за второто място ЛП Суперспорт загуби служебно от НСА с 0:3, поради неявяване.

За Спортика това е поредният успех в родното първенство. В 13 годишната си история Спортика има две втори места и четири пъти отбора е завършвал на трето място. Освен това момичетата от Благоевград имат и три загубени финала в турнира за купата на България. Сега им предстои полуфинал в същия турнир, където ги очаква Енко Пловдив.

От БФС трябва да обявят официално кога ще бъде церемонията по награждаването, но по всяка вероятност това ще се случи преди или сред края на финала в турнира за купата на България, предвиден за 26 юни. Освен на клубно ниво Спортика се доказа и като водеща футболна школа по женски футбол в страната, а доказателството идва от седемте националки, които Спортика осигури за националните отбори.

Това са Милена Караколева, Здравка Парапунова, Силвия Джалева, Вероника Гоцева, Вени Дона Сърбинска, Антонина Шопска и Ани Данаилова. Нещо повече, момичето то Добринище Здравка Парапунова вкара исторически първи гол за България, по време на Европейското първенство по футбол за девойки до 17 години.

Марти Иванов

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар