Петричанката Евелина Николова се връща на тепиха в Египет
23 февруари 2023 23:40 Mobile watches 9713 прочита Mobile comments 0 коментара

Петричанката Евелина Николова, бронзова олимпийска медалистка, се връща на тепиха за рейтинговия турнира "Ибрахим Мустафа", който започва от утре, четвъртък, в Александрия (Eгипет). Националката ще стартира в категория до 57 кг, в която спечели медала и на игрите Токио 2020. Тя пропусна първия рейтингов турнир за сезона в Загреб в началото на месеца, заради лека травма.

На тепиха, след дълга пауза в която лекуваше травма, се завръща и Юлияна Янева (68), носителка на световната купа през 2020-а и втора в Европа през 2021-а. В същата категория ще стартира и София Георгиева (68), трета на европейските олимпийски игри през 2019-а.

Категория до 62 кг отново ще събере три наши шампионки, които спорят за титулярното място - Тайбе Юсеин, Мими Христова и Биляна Дудова, предаде Спортал.бг.

Трите атакуваха призовите места и в Загреб, но в нито една среща не успяха да излязат една срещу друга. А до подиума стигна само Биляна - бронз.

Надпреварата носи точки за световната ранглиста, според която състезателите се подреждат в схемата на големи първенства, така че най-силните и с най-предно класиране да бъдат поставени и да се разминат на старта.

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар