Пирин U17 записа победа в Елитната група
20 февруари 2023 14:29 Mobile watches 6433 прочита Mobile comments 0 коментара

Отборът, воден от Радослав Митревски и Димитър Наков се наложи с 3:1 като гост на Спартак в Плевен. 

 „Орлетата“ показаха силна игра, желание за победа и добре изпълнени тактически задачи.

 Първото попадение за състава ни падна още в 3-ата минута след прострелно центриране на Александър Николов от левия флаг, Христослав Ячев продължи добрата си форма от подготовката като засече топката с десния крак, изпреварвайки вратаря и откри резултата.

В следващите минути момчетата ни имаха превес в играта си. В 23-ата минута след един пробив отдясно на домакините и от вратарското поле, те изравниха.

 След това „орлетата“ контролираха събитията на терена до полувремето, като създадоха още добри ситуации, в които малко не им достигна, за да реализират.

 Второто полувреме започна с голяма увереност от страна на нашия състав, който показа контрол върху играта и точно тогава Влади Ласков в рамките на 3 минути - в 55-ата и 58-ата получи 2 жълти картона и съответно червен и остави отбора с 10 човека на терена.

 Нашите момчета отговориха с много себераздаване, хъс и борба за всяка топка и всеки метър от терена. Логичното се случи в 73-ата минута, когато Слави Василев даде дълъг пас в дълбочина на десния фланг, където Никола Ангелов настигна топката на аутлинията и я центрира перфектно по земя към точката на дузпата, където Александър Николов разстреля вратата на домакините с удар под гредата.

 Бяха нужни само още 5 минути и в 78-ата минута Виктор Димитров отне топка в нашата половина напредна и беше изведен с двойно подаване от Христослав Ячев зад домакинската защита и играч на Спартак беше принуден да го фаулира пред пеналта. Последвалият пряк свободен удар беше превърнат в гол от Алекс Педински, за да оформи крайния резултат - 3:1.

 След този мач Пирин е на 10-ото място с 18 точки. В следващия кръг Пирин приема Локомотив (Пловдив). Мачът е в неделя от 10:30 часа. 

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар