Ретро: Беласица (Петрич) с куп талантливи вратари през 80-те
25 март 2020 13:56 Mobile watches 15796 прочита Mobile comments 1 коментар

В условията на пандемията и изолация, Pirinsport.com ще ви върне 40 години назад във времето. С първото влизане на Беласица Петрич в А група през 1980-ти година. Еуфорията тогава в южния град е голяма. В дебютния си сезон в групата на майсторите.Беласица завършва на 13-то място. Любопитното е ,че в този период Бела разполага с цели 4-ма много добри вратари. Това е и ретро снимката , която ви предлагаме днес.

Тя ни бе предоставена от Милан Каратанчев. Милан Каратанчев,Валери Дагалов,Атанас Атанасов -Кебапа и Милан Тренев. А още по-любопитно е ,че и четиримата са рожби на футболния интернат в Благоевград и школата на Пирин Благоевград, пише Pirinsport.com. Кратанчев оставя следа и в Тракия/ Ботев Пловдив/. А Дагалов и Атанасов - в Пирин Благоевград. А за четири поредни сезона в А група,Беласица печели славата на най-силния домакин. Само 2 загуби у дома за този период на "Цар Самуил".

1 коментар
Коментирай
25.03.2020 22:51 | Дълбошница
Цар Самуил беше непревземаема крепост. Наистина бяхме много силни домакини, мисля само Тракия Пловдив ни победи два пъти в Петрич. Поклон пред тези момчета, наистина бяха незабравими четири години в А група.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар