Спортика разпиля Етър за четвърта поредна победа
15 април 2019 11:08 Mobile watches 4200 прочита Mobile comments 0 коментара

Отборът на Спортика Благоевград записа убедителна победа с 4:0 при гостуването на Етър Велико Търново, в мач от поредния 14 0 ти кръг на женското футболно първенство. За благоевградчанки това бе четвърти пореден успех, като в последните три победи момичетата на Радослав Креснички вкарат по четири попадения. Мачът можеше да изглежда по друг начин, ако в първите 15 минута Милена Караколева не бе отразила два удара в рамката на пазената от нея врата.

Едва след първия гол дело на Вени Дона Сърбинска гостенките влязоха в мача. В 20 минута Силвия Джалева проби и отправи удар, който бе париран, а при добавката Сърбинска бе точна за 0:1. До почивката най- добрата футболистка на терена Силвия Джалева вкара още две попадения. Първо се разписа в 30 минута, след самостоятелен пробив, а след това бе точна и шест минути по- късно за 0:3.

През втората част, която за Спортика започна без заменената поради контузия Криси Качулска отново мина под диктовката на гостите. Своя хеттрик в 62- та минута оформи Джалева, а нейната партньорка в атака Антонина Шопска направи няколко пропуска пред вратата, за да не си тръгне Спортика с по- гръмка победа от Велико Търново.

С победата Спортика продължава да заема второ място във временното класиране с актив от 29 точки, втори е Енко с 27, а трети ЛП Спортика с 26 и мач по- малко. НСА е лидер с пълен актив от 42 точки, а в следващия кръг Спортика отново гостува, този път на Пълдин в Пловдив.

Марти Иванов

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар