Спортист и треньор на годината идват в Благоевград
25 декември 2018 09:25 Mobile watches 5247 прочита Mobile comments 0 коментара

Спортист и треньор на 2018 година съответно Тайбе Юсеин и Петър Касабов ще гостуват в Благоевград. Това ще се случи през февруари 2018 година, когато областния център ще бъде домакин на първия по рода си международен турнир по борба за жени. Схватките ще се провеждат в зала Скаптопара. Турнирът стана възможен благодарение на усилията на общинския съветник Христо Ковачик и БФ Борба в лицето на президента Христо Маринов.

През настоящата 2018 година женския национален отбор на България по борба бе чест гост в Благоевград. Причинаат е, че треньора Петър Касабов и неговия екип проведоха няколко подготвителни лагера в областния център, като ползваха тренировъчната зала в бившата казарма.

През тази година този отбор пожъна огромни успехи на европейското и световното първенства. Не случайно Тайбе Юсеин бе определян за спортист на годината в България, а нейния треньор Петър Касабов пък спечели приза треньор №1 на 2018. Биляна Дудова също влезе в десетката на най- добрите спортисти. Още от сега започна подготовката за Първия международен турнир по борба за жени, като вече са отправени покани за участие към няколко федерация от чужбина

П. Паскалев

0 коментара
Коментирай
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар