сн. sportal.bg
Вихрен би Пирин (Разлог) и завърши с победа полусезона
25 ноември 2023 17:49 Mobile watches 7270 прочита Mobile comments 1 коментар

Вихрен стигна до труден успех при гостуването си на Пирин (Разлог) в двубой от 19-ия кръг на Югозападната Трета лига. Отборът от Сандански се наложи с 3:1 на стадион "Септември" и завърши календарната година с победа. 

Даниел Пехливанов откри резултата в 28-ата минута, а в края на първото полувреме Методи Костов (44’) удвои преднината на своя тим. Домакините върнаха едно попадение след почивката чрез Калоян Тодоров (53’), а в добавеното време на срещата Томи Костадинов сложи точка на спора, предаде Sportal.bg.

Двубоят предложи много положения и пред двете врати, а соченият за абсолютен аутсайдер Пирин (Разлог) създаде много работа на Костадин Котев в днешния ден. Отборът на Борис Кондев остава на дъното в класирането, а Вихрен затвърди петото си място преди зимната пауза.

Първият точен удар в срещата бе дело на Христо Якимов, който в шестата минута стреля извън наказателното поле, но топката попадна право в обсега на противниковия страж. Секунди по-късно Калоян Тодоров бе изведен очи в очи с Костадин Котев, но от чиста позиция не успя да намери очертанията на вратата. В 11-ата минута гостите отговориха с изстрел на Никола Георгиев, който профуча на сантиметри от левия страничен стълб.

В ответната атака Котев се отличи с добра намеса, отразявайки опасен шут на Христо Якимов. Малко след като измина четвърт час игра от началото на двубоя Никола Георгиев стреля от непосредствена близост, но и Иван Маринов прояви рефлекс.

В 28-ата минута Даниел Пехливанов се възползва от грешка на Вретенарски, напредна с кълбото и хладнокръвно реализира във вратата на Пирин (Разлог). Само 120 секунди по-късно домакините имаха добра възможност да изравнят след корнер, но удар на Якимов с глава премина встрани от целта. В 37-ата минута Иван Маринов се отчете с две страхотни спасявания.

Първо вратарят на Пирин спаси изстрел на Пехливанов, а малко по-късно и на Методи Костов. В самия край на първото полувреме Методи Костов удвои преднината на своя тим, след като бе оставен непокрит при центриране от ъглов удар - 0:2. Футболистите на Наджи Шенсой започнаха по-активно и след почивката и още в първите минути на втората част пропуснаха няколко добри положения. 

В 53-ата минута Калоян Тодоров върна един гол за Пирин (Разлог) със страхотно изпълнение от далечно разстояние. Домакините продължиха да притискат своя съперник, но така и не стигаха до нещо по-интересно пред вратата на Костадин Котев. В 77-ата минута удар на Методи Костов попадна в ръцете на противниковия страж. Малко след това и Никола Георгиев се отчете с пропуск. Във втората минута от добавеното време Томи Костадинов сложи точка на спора с хубав гол от границата на наказателното поле.

1 коментар
Коментирай
25.11.2023 19:24 | Спри парата
Подигравка с града и накрая на 5място а уж ще влизаха в Б група, никакви пари за футбола.
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар