Вратар от Благоевград ще пази в Румъния
20 юни 2019 11:08 Mobile watches 6269 прочита Mobile comments 2 коментара

Един от изгонените от Черно море футболисти покрай скандала с полиграфа – вратарят Георги Китанов, успя да осъществи сериозен трансфер зад граница. 24-годишният футболист подписа с елитния румънски Астра Гюргево, където доскоро се подвизаваше друг роден страж – Пламен Илиев (понастоящем в Лудогорец).

През миналия сезон тимът завърши на 5-о място в крайното класиране, на цели 23 точки зад шампиона ЧФР Клуж. Отборът стигна и финал за Купата на Румъния, където загуби с 1:2 от Виторул след продължения. Очевидно това е накарало „черните дяволи” да направят по-сериозна селекция преди началото на новия сезон.

В официалния сайт на клуба Китанов е представен като футболист на родния ЦСКА, който имат над 160 мача зад гърба си в Първа лига. Астра разкри, че договорът с българския футболист е за следващите 3 сезона.

Заедно с него в румънския клуб пристигнаха още 26-годишния офанзивен халф Флорентин Матей (договор за 1 година) и нигериецът Гуднес Аджаи, който е брат на играещия в английския Уотфорд Айзък Съксес.

2 коментара
Коментирай
20.06.2019 13:50 | Пирин
Браво! Чужбина, било то и Румъния, е единствения шанс роден футболист да успее и да се научи да бъде професионалист... Някой ден дано облече и екипа на родния пирин... макар никога да не е тренирал в Благоевград, момчето си е македонец, роден тук, ритал за първи път топка по улиците на любимия Благоевград!
Успех!
20.06.2019 20:43 | Никола
Прилича на Куртоа :)
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар