Югозапада е N1! Кирил Десподов от Кресна и Евдокия Попадинова са футболист и футболистка на България
07 януари 2019 09:11 Mobile watches 8995 прочита Mobile comments 1 коментар

Футболни таланти от Югозапада превзеха класациите за най- добър футболист при мъжете и жените на България за 2018 година. При мъжете номер 1 за годината е роденият в Кресна Кирил Десподов. Футболистът на ЦСКА- София събра най-много много точки в анкетата, в която гласуваха 118 спортни журналисти от 48 медии. Той грабна приза със 158 точки от журналистическия вот. Десподов прекъсна тригодишната доминация на Ивелин Попов в тази класация.

За първи път в историята на най-важната индивидуална награда в родния футбол - "Футболист на година" има толкова малка разлика между първите трима. Втори в класацията се нареди вратарят на Славия Георги Петков, който спечели Купата на България през 2018г. Той събра 151 точки. На трета позиция остана звездата на Ботев Пловдив Тодор Неделев. Той е събрал 149 точки от журналистическия вот.

22-годишната Евдокия Попадинова, която е футболистката на университета Флорида Гълф Коуст спечели печели приза за трета поредна година. През лятото на 2016 година родената в Хаджидимово Евдокия замина зад океана и заигра за Рейсърс - отбора на Северозападния университет в Охайо, където учи спортен мениджмънт.

Миналата година рожбата на благоевградския Спортика премина във Флорида Гълф Коуст Унивърсити, където има 19 мача и 14 гола. №2 при дамите е родената в Петрич Лиляна Костова. Тя е състезател на италианския Фиорентина. Най- добър защитник е благоевградчанинът Николай Бодуров.

1 коментар
Коментирай
07.01.2019 17:05 | тук
БРАВО НА МОМЧЕТО ЗАСЛУЖАВА СИ ЛЮБОВТА НА ПРЕМИЕРСКАТА ДОВЕДЕНА ДЪЩЕРЯ, ТАКА СЕ ВЪРВИ КЪМ ВЪРХА. ПОКЛОН ЗА ДОБРАТА ОРИЕНТАЦИЯ
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар