Юноши на Пирин с покани за юбилея на Добруджа, сред тях и главния мениджър на ЦСКА-София
9.09.2019 09:29 Mobile watches 6353 прочита Mobile comments 3 коментара

Няколко юноши на Пирин Благоевград получиха покани за участие в звезден мач между легендите на Добруджа и бивши национали на България. е кулминацията в програмата, с която ще бъде отбелязана 100-годишнината на футбола в Добрич.

С организацията на събитието се е заел главният мениджър на ФК Добруджа Светослав Петров, който е отправил покани към Николай Петрунов, Емил Мицански, Венко Попов, Стойчо Стоилов, Ристе Милосавов и Емил Равначки, все бивши футболисти на Добруджа.

За треньори на звездния тим са поканени Янко Динков, Йордан Самоковлийски и Борис Николов. Те ще изведат отбор в "жълто-зеления" екип срещу бронзовите медалисти от САЩ`94 Бончо Генчев, Даниел Боримиров и Ивайло Йорданов. Никола Конанов, Петре Григораш и Диян Божилов и други бивши футболисти на тима са потвърдили участие.

Честването на юбилея ще бъде в навечерието на празника на Добрич – на 24 септември, обясни Светослав Петров. Началото на тържествата ще бъде поставено в 13.00 часа в огледална зала „Нели Божкова“ с представяне на книгата „100 години футбол в Добрич“. Нейни автори са Илия Кишишев и Петър Петров.

Книгата съдържа богат снимков материал, пълна статистика за класиранията, състава и най-интересните мачове през годините, както и много любопитни истории.

Програмата ще продължи на стадион „Дружба“ от 17.30 часа с награждаване на заслужили ветерани на Добруджа със значки и грамоти от БФС, клуба и Община Добрич. След това предстои гвоздеят на програмата - мачът между легендите на Добруджа и известни бивши национали на България.

В звездния отбор личат имената на много медалисти от Световното първенство в САЩ през 1994 г., както и на най-добрите футболисти на страната от миналото десетилетие.

Дончо Донев, Ивайло Йорданов, Бончо Генчев, Емил Кременлиев, Даниел Боримиров, Елин Топузаков, Георги Иванов, Христо Янев, Велизар Димитров, Георги Чиликов, Златко Янков и Радостин Кишишев се ангажираха, че най-вероятно ще успеят да дойдат, съобщи Светослав Петров.

Марти Иванов

3 коментара
Коментирай
9.09.2019 17:59 | Позор
511 хил. лева е похарчила община Благоевград за медийно обслужване по непрозрачна схема от началото на 2018-а до месец май 2019 г., твърди фондация ”Антикорупционен фонд” на база собствено проучване в областните градове. Общината е сред първенците по този показател.
9.09.2019 19:11 | Истина е
Община Благоевград не е сред първенците, а е едноличен лидер . Познайте, коя медия е лидер в класирането на хранилката . Река в югозападна България с шест букви
10.09.2019 09:33 | ben
Славчо мно си зле, но ти си го знаеш! Каква статия си написал, но ти толкова си можеш!
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката