Зам.-кметът Хр. Шопова и Й. Йовчев откриха XV Международен турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки“ в Благоевград
24 ноември 2018 17:38 Mobile watches 7137 прочита Mobile comments 2 коментара

Днес бе дадено началото на XV Международен турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки“ в Благоевград, като специално за турнира в Благоевград пристигна и шампиона Йордан Йовчев. Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова откри първенството, като поздрави всички присъстващи в залата от името на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов и от свое име. „За мен е чест да Ви поздравя от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и заедно да открием XV издание, юбилейно, на този прекрасен турнир. Ще си позволя да цитирам златната медалистка, гимнастичката Мери Лу Реттон, която казва:

„Всеки от нас носи страст към нещо в сърцето си. Целта на живота е да го откриеш и да го съхраниш.“. Ролята на общината е да създава прекрасни условия и възможности за тези деца. Благодаря на родителите, че ги подкрепят! Вие, скъпи деца, сте открили своята страст. Съхранявайте я! Бъдете здрави, успешни и ни накарайте да се гордеем с вас! На добър час!“ , гласеше част от словото.

 

Зам.-кметът Христина Шопова благодари на г-н Йовчев за подкрепата на Федерацията по спортна гимнастика, на г-н Гръчки и екипа му за неуморната работа през всички тези години, да устои и задържи този турнир, на това ниво, което е в момента.

 

Йордан Йовчев и Председателят на ГК „Любчо Солачки” също изразиха благодарност и уважение към кмета д-р Атанас Камбитов и Община Благоевград за подкрепата и условията, които осигуряват на спортистите в Благоевград.

 

При откриването на турнира зам.-кметът подкани шампиона по спортна гимнастика да демонстрира своите умения на халки, а той с радост прие предизвикателството и показа спортно майсторство.

 

В тазгодишното издание на турнира се състезават участници на клубове от България, Англия, Гърция, Хърватия и Сърбия. Над 300 участници от пет държави ще покажат своите спортни умения пред зрители и съдии в зала „Скаптопара“.

 

След официалното откриване, бяха наградени първите участници, които демонстрираха своите умения в различни дисциплини. Състезанието ще продължи и утре, 25 ноември, като награждаването ще бъде след финала при всички дисциплини. Международният турнир по спортна гимнастика "Любчо Солачки" се провежда с подкрепата на Общината и благоевградския гимнастически клуб "Любчо Солачки". В момента в клуба тренират над 130 деца на възраст между 3 и 18 години. Най-добрите от тях редовно попадат в полезрението на националните ни селекционери по спортна гимнастика.

М. Иванов

 

 

 

 

2 коментара
Коментирай
24.11.2018 22:41 | 543
Браво!
25.11.2018 09:40 | maria
УСпехи и само успехи на децата от Благоевград !!
ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар