Звездата на българското плуване и клуб Вихрен Сандански Антъни Иванов с 10 старта на държавното
27.06.2018 11:04 Mobile watches 2989 прочита Mobile comments 0 коментара

Най-добрият български плувец Антъни Иванов ще плува десет дисциплини на държавното първенство за мъже и жени, който ще се проведе на покрития 50-метров столичен басейн „Диана“ от четвъртък до неделя (28 юни-1 юли). Състезателят на Вихрен (Сандански) и Николай Вакареев ще стартира на 50, 100 и 200 м бътерфлай, 50 и 100 м гръб, както и на пет щафети (4 по 100 м и 4 по 200 м св. стил, 4 по 100 м смесена и на двата микса).

“Ще минем държавното първенство тренировъчно. В подготовка сме за европейското първенство в Глазгоу през август, коментира Иванов. Целта пред осмия в света при мъжете на 200 м бътерфлай и трети при юношите е медал. Подготовката му за европейския шампионат ще протече в Гърция. В случай, че плува на всички индивидуални финали на държавното първенство в София, стартовете на Антъни може да бъдат 15.

Самият шампионат е възможност за останалите ни изявени състезатели да покрият норматив. Досега такива имат още Лъчезар Шумков и Любомир Епитропов в бруста.Освен български състезатели, участие в държавното първенство ще вземат и плувци от Великобритания, Узбекистан, Русия, Хърватия, Литва, САЩ и Германия.

 

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар


Въведете кода от картинката